Muutoksia verorajan ylittävässä kaupankäynnissä alkaen 1.1.2018 | www.alandpost.com

Muutoksia verorajan ylittävässä kaupankäynnissä alkaen 1.1.2018

Arvonlisäverotus siirtyy tullilta verohallinnolle 1.1.2018, joten arvonlisäverorekisteröityjen yritysten kaupankäynnissä tapahtuu merkittäviä muutoksia. Olemme luetelleet palveluihimme vuodenvaihteen jälkeen vaikuttavat muutokset tähän tiedotteeseen. 

Arvonlisäverorekisteröidyt yritykset ilmoittavat tuonnin arvonlisäveron verohallinnolle

Kun uudet arvonlisäverosäädökset tulevat voimaan 1.1.2018, Åland Post ei laskuta tuonnin arvonlisäveroa arvonlisäverorekisteröidyille yrityksille. Arvonlisäverorekisteröityjen yritysten on itse laskettava tuonnin arvonlisävero ja ilmoitettava se verohallinnolle tavanomaisessa arvonlisäveroilmoituksessaan. Hoidamme tullauksesi muilta osin kuten aiemminkin.

Täällä on lisätietoja:

Muutoksia tavaroiden ja rahtien käsittelyssä

Seuraavien tietojen tulee näkyä rahtikirjassa tai kuljetusasiakirjassa, jotta toimitukset arvonlisäverorekisteröidylle yritykselle sujuvat:

  • Viejän nimi ja Y-tunnus
  • Tavaroiden laji ja paino
  • Vastaanottajan nimi ja Y-tunnus

Tarkista, että nämä tiedot eivät puutu. Silloin kuljetus sujuu.

Jos tiedot puuttuvat, toimitus myöhästyy, koska tavara jää tilapäisvarastoon ja aiheutuu lisäkustannuksia.

Saat lisätietoja ottamalla yhteyden Maarianhaminan tulliin, puh. 0295 52 333, sähköposti atp.skattegrans@tulli.fi, www.vero.fi

Postilähetyksiä koskevat muutokset

Arvonlisäverorekisteröidyt yritykset eivät enää käytä verorajanumeroa ostaessaan Suomesta. HUOMIO! Muutokset eivät koske postimyyntiyritysten kanssa kauppaa käyviä yksityishenkilöitä eivätkä arvonlisäverorekisteriin kuulumattomia yrityksiä! Vain yksityishenkilöiden asiamiehinä toimivat postimyyntiyritysten kaltaiset yritykset käyttävät verorajanumeroa.

  • Vastaanottajan Y-tunnus täytyy ilmoittaa postilähetyksissä 1.1.2018 alkaen.
  • Y-tunnus täytyy antaa myyjälle tilattaessa. Lähettäjän on merkittävä Y-tunnus kuljetusasiakirjaan (pakettikortti) tai lähetykseen (kirje).
  • Arvonlisäverovelvollinen tekee ilmoituksen verohallinnolle.

Huomaa, että arvonlisäverovelvollisen elinkeinonharjoittajan on eriteltävä, onko lähetys tarkoitettu yksityiseen käyttöön vain tilattu myytäväksi. Lähetykseen on merkittävä oikea nimi ja osoite. Y-tunnuksen on käytävä ilmi kuljetusasiakirjasta (pakettikortti) tai lähetyksestä (kirje), jos lähetys on tilattu myytäväksi.